Cérnabeültetés – Le Thuy Oanh módszere

Cérna-beültetés mint az akupunktúra különleges módszere. Egy lépés előre az akupunktúrás módszerek fejlődésében. A Hagyományos Keleti Orvostudomány (HKO) és a Modern Orvostudomány (MO) kombizánciója.

Cérna-beültetés (más szóval cérna berakása, catgut bebújtatása, cérna kötése, a cérna u.n. egyszálú cérnafajta, fonál nem alkalmazható) egy olyan eljárás, amikor az önemésztő cérna a pontba beültetve a pont izgatását tovább fenntartja, mintha a tű benne lenne. Ennek következtében olyan hatása van, mint az akupunktúrának, így a cérna-beültetés az akupunktúra egyik speciális módja, ez az akupunktúra technikájának olyan egyirányú fejlődése, amiben a hagyományos és a modern orvostudományt együtt alkalmazzuk.

Az emberi lények születésből, öregedésből, betegségből és halálból álló életciklusában a megbetegedés nagy gondot, idegességet vált ki belőlünk. Lehetetlen megbecsülni, hogy különböző betegségekben pontosan hányan szenvednek a világon. Csak az olyan betegek alapján állíthatunk fel statisztikát, akik kezelésért folyamodnak. Világszerte emberek milliói születnek bizonyos betegségekkel, amelyekből a körülményektől függően bizonyos fokig felgyógyulnak. Legalább ennyi egészségügyi gondozásban nem részesülő ember a betegségét egész életén keresztül hordozza.

Habár a (MO) napjainkra óriási eredményeket ért el, mégsem képes mindenféle betegség gyógyítására, különösen olyan következmények esetén, mint a bénulás, a gyermekek süketnémasága, a kövérség és egyebek. A Hagyományos Keleti Orvostudomány (HKO) azonban felmutatta előnyeit ezen a betegségek területén is. Így a hagyományos keleti orvostudomány a modern orvostudománnyal kombinálva sok „veszélyes” betegséget képes meggyógyítani. A HKO ennek következtében fejlődik még az európai országokban is.

1990 áprilisa óta Magyarországon néhány kollégánknak bemutattuk a Hagyományos Vietnámi Orvostudományt (HVO), az akupunktúrát és a cérnabeültetést az akupunktúrás pontok területeire. Csoportunk ezekkel a módszerekkel Magyarországon, Franciaországban és Németországban különböző betegségektől szenvedő sok országból származó beteges ezereit kezelte közvetlenül.

A cérna-beültetés módszere során egy felszívódó cérnát ültetünk be a meridián és a párhuzamos(collateral) pontjaira annak érdekében, hosszan tartó serkentő hatást fejtsünk ki, köztük az akupunktúrához hasonló hatásokat.

Ezért a cérna-beültetés az akupunktúra egy különleges módszere, egy lépés az akupunktúrás módszerek fejlődésében a HKO és az MO kombinációja.

Ezt a módszert Vietnámban fejlesztették ki és 1971-től alkalmazzák. Néhány kórház már élt ezzel a módszerrel, például 1982-83-ban a 103. és a 91. katonai kórház ( az 1. katonai körzetben) a cérnabeültetést a légcső asthma gyógyítására használta. 1982-ben a Vietnámi Akupunktúra Intézet Nguyen Tai Thu professzor irányításával cérna-beültetéssel gyógyított süketnéma gyermekeket. 1998 és 1990 között néhány kórház a módszert a következő betegségekre alkalmazta: VII. ideg okozta bénulás, légcső asthma, végtagok érzéketlensége és fájdalma, vállizületi fájdalmak, allergiás tünetek, süketnémaság, kancsalság és epilepszia következményei. A Hagymányos Hanoi Intézetben a cérna-beültetést bénulás gyógyítására használták.

1982-től kifejlesztett bevezető tűvel kezeltük a cérnabeültetés módszerével a betegeket különböző kórképekben. Azt tapasztaltuk, hogy egyenes bevezető tűs cérna-beültetéssel minden betegség kezelhető, ami megfelel az akupunktúra indikációjának. Hanoiban Dr. Le Thúy Oanh 2000. 12. 07.-én már bemutatta ezt a módszert a ’Modern Orvostudomány és Ősi Hagyományos Orvoslás alkalmazása a nehéz betegségek kezelésében’ című témával foglalkozó Világ Kongresszuson. Itt a „cérna-beültetésről és eredményeinkről” számoltunk be. A Vietnámi Ősi Hagyományos Orvoslás Intézet Nemzetközi Osztálya elfogadta a módszert. Jelenleg ebben az intézetben folyik a „módszer központi képzése” a külföldi és vietnámi orvosok számára. Jelenleg Ha Noi és Ho-Si-Minh város több intézetében alkalmazzák a módszert.

Az egyenesen bevezető tűvel alkalmazott cérna-beültetést a „vietnámi Le Thúy Oanh módszere” névvel illettük. (website:www.catgut-embeddint.net)

Cérnabeültetés a „vietnámi Le Thúy Oanh módszerével.”

Sok nemzetközi akupunktúrás illetve hagyományos világkonferenciára juttattuk el a módszerről szóló összefoglalásunkat.

Európában és Magyarországon néhány egészségügyi intézménynél bemutattuk és alkalmaztuk a cérna-beültetés módszerét, például a Magyar Természetgyógyászok és Életreformerek Tudományos Egyesületénél (1990. áprilisa). Azóta a Yamamoto Intézetnél (1991. júniusa) és a Debreceni Gyermekotthonban (1996. augusztus). 1998. augusztusától 2003. decemberéig Franciaországban (Párizsban) havonta alkalmaztuk ezt a módszert (Hamburgban és Düsseldorfban). A gyógyászati sikerek elég jók.

1990 óta Magyarországon és Európában mi vagyunk az egyetlen, aki ezzel a módszerrel gyógyítja a betegeket. Magyarország több TV társasága, CNN és más TV tudósított a módszerről és fejlesztéséről. A Budapesti Yamamoto Intézet, hogy hírt adjon a kezelési eljárás különlegességéről 2004. 02. 04.-én a TV” Aktív műsora a „Keleti Hagyományos Orvoslás és Akupunktúra” címmel tudósított a témáról, ezen belül bemutatta Dr. Le Thúy Oanh módszerét” még nem sikerült bemutatni és alkalmazni más intézetekben. Szeretnénk szélesebb körben bemutatni e módszer hatékonyságát itt Magyarországon és külföldön egyaránt a betegek eredményesebb gyógyítása érdekében.

Az akupunktúrás csatorna-rendszerben kering a QI, biztosítja a szervek közötti összeköttetést, szabályozza a szervezet minden egyes részeinek működését. Ugyanakkor itt érvényesül a leginkább a betegségeket okozók támadása. Rajtuk lévő elváltozások tükröződhetnek a szervezet kóros állapotára. Rajtuk keresztül gyógyszerek keringenek a célszervek felé. A kár (mikro területi ingerterápiák) rendszer egyes részeit is lehet ingerelni, akár a klasszikus ( az egész test) akupunktúrás kezelését is lehet az új módszer segítségével alkalmazni a betegségek hatékony, mellékhatások nélküli gyógyítására.

Erről a módszerről több mint 20 éves kutatás és gyakorlat alapján Dr. Le Thúy Oanh írt egy könyvet. Ez az első könyv Vietnámban és a világon, amelyben írnak e módszerről. 1990-ben kiadott akupunktúráról írt könyvében is tett említést a cérna-beültetésről. Bizonyítást nyert, hogy egyre jobb és jobb eredményeket lehet elérni ezzel a módszerrel és nemcsak az emberek, hanem az állatoknál alkalmazva is nagyon kedvező hatások tapasztalhatók.

Elnézést, a hozzászólás ezen a részen nem engedélyezett.